Blogs

ATTRAKTIONER I SVERIGE

15 February 2019, blog Nicon
0
116
0

Intressanta upplevelser väntar både stora och små och Sveriges sevärdheter kan bäst kombinera familjeåterförening och närvaro med olika och roliga aktiviteter.
Utvalda attraktioner i SverigeSe fram emot att uppleva en av Sveriges mest prestigefyllda befästningar i många år på Kalmar slott, som idag utgör ramar och spännande historiska utställningar och fantastiska barns aktiviteter.Nils Holgerssons värld inbjuder dig till en spännande resa genom miniatyr Sverige, hinder i trädtopparna, go-carting och massor av spel baserat på Selma Lagerlöfs berömda berättelse om den roliga pojken Nils Holgersson.


I Tosselilla Sommerland finns rider för alla pengar, både på vattnet, på land och i luften, och familjens yngsta kan komma nära sommarens stora djurpopulation.
Och ett husdjur - i Grönåsen Elgpark
kan du komma ansikte mot ansikte med imponerande älg mitt i den vackra svenska skogen.

Precis som allt annat i världen utvecklas spelautomaten också. De klassiska spelautomaterna fick flera vinstlinjer och flera symboler introducerades, som vilda symboler som kunde fungera som wilds. Andra spelautomater fick jackpotspel som antingen kunde vara förutbestämda eller progressiva. När vi tog steget i datoråldern, utvecklade spelautomaterna ytterligare och blev det vi kallar till videoautomater idag.

Grönåsen ElgparkIngenting är lika svenskt som älgen, och för många danskar är det imponerande djur som kan vara upp till två meter över axlarna, symbolen för svenskhet.


Det är inte heller ovanligt att stöta på skogens kung i naturen, men i Sveriges största älgpark, Grönåsen Älg och Lantdjurspark, finns det elggaranti. Här kan du uppleva älgen i närheten. Så nära att du faktiskt kan klappa eller mata en av de magnifika djuren.Grönåsen Älg- och Lantdjurspark har funnits sedan 1994 och ligger på Kosta - mitt i Glaskriget och Kronobergs län.


Safari på nordiskt sättGå på älgsafari i parken, som erbjuder nära kontakt med det mäktiga pälsdjuret mitt i den vackra och otunna svenska skogen.
Älg safari sker på en 1300 meter lång väg som ormar idylliskt mellan skogens träd och löper längs staketet som skiljer dig från de stora djuren.


Klättra observationstornen, där du kan scout älgen, som vill vila på dagen. Eller stanna vid skogsjön, där du riskerar att stöta på en älg som tar en simtur eller sätter din törst.


Och om du är riktigt lycklig kan du komma i nära kontakt med en nyfiken älg av det stora häckta staketet.
Från och med juni är det möjligt att uppleva nyfödda kalvar.


För barnDet är inte bara älg som lockar i Grönåsen Ägg och Lantdjurspark. Som namnet antyder, erbjuder parken även mindre djur.
Speciellt är det en träff med familjen yngsta att klappa och leka med getter, grisar, hästar, kaniner, marsvin och kycklingar.


Och då kan hela familjen bli klokare om älgens liv i naturen på elm museet, som erbjuder en utställning med tre teman - älg och björnar, älg och vargar och älgar och jägare.
Nils Holgerssons världTio kilometer från Vimmerby i Kalmar län, inte långt från Astrid Lindgrens värld, hittar du en annan underbar, fascinerande och fantastisk värld - Nils Holgerssons värld.


Nils Holgerssons värld är en riktigt trevlig familjepark, byggd om Selma Lagerlöfs berättelse om pojken Nils Holgersson, som på baksidan av en gås tar en resa genom Sveriges mångsidiga landskap och kulturer.
Sverige i miniatyrOch du får också känslan av att titta ner från gåsens baksida tillsammans med Nils Holgersson, för i nöjesparken kan du bland annat besöka "Lille Sverige".Det är en imponerande 1: 3 miniland som tar dig på en spännande resa tillbaka till Sverige på 1800-talet.
Utforska de små miljöer som huser hus, kyrkor och gårdar i liten skala.
Fantastiska åkattraktionerNils Holgerssons värld erbjuder också en mängd aktiviteter för barn, barnsliga och lekfulla vuxna.Du kan till exempel gå en promenad på vattnet i en stor strandboll, höja upp den på Sveriges största go-kartspår i pedalstyrda bilar eller förlora dig själv på lekplatsen, som innehåller klättringsnätet och hoppkudden.


Testa din talang på 8-håls minigolfbanan - eller hur är det med en ritt på skjutbanan, där du kan skjuta med laser eller sikta på djur på en skärm?
På äventyr mellan trädenDen stora dragstången i Nils Holgerssons värld är dock de två äventyrsspåren i träden.


Var och en erbjuder utmanande hinder, och du måste bland annat klättra rep och nät, gå på plankvägar, krypa igenom hängande fat och hålla balans på en linje för att slutföra banorna. Sammantaget erbjuder kurser 15 hinder.
Höjden i sig är också en utmaning - ett spår ligger i en höjd av 3,5 meter, den andra på så mycket som nio meter.


Och sedan garanteras kärnan i magen - och kanske lite nervös först - när du går ut på Sveriges längsta linbana på 450 meter. Här kan du njuta av parken i fågelperspektiv när du flyter i hög fart från slutet till slutet.


Sverige är barnens paradis


Semester i Sverige med barn erbjuder många aktiviteter och attraktioner som är för små och stora. Sverige har ett fascinerande stort utbud av djurparker, nöjesparker, familje museer och aktiviteter som är bra för en familjesemester.


Om du vill ha spännande äventyr utomhus, varför inte utforska västkusten med kajaker? Eller försök med att logga ner Sveriges största flod. Kom ihåg att spendera en dag eller två för att besöka några av Sveriges slott och herrgårdar också.


I och runt Sveriges tre stora städer, Stockholm, Göteborg och Malmö finns det många spännande temaparker, djurparker och museer som engagerar barnen och uppmärksammar dem.

Автор: Nicon

Bookmark and Share

Liked the article?

Vote:
0
rating
+1
-1

Comments

Please, register to take part in user rating.