Blogs

Historiska platser i Sverige

8 February 2019, blog Branod
0
115
0

Sevärdheter sverige


sevärdheterBohuslän (Götaland)Kusten vid Bohuslän är bland Sveriges finaste landskap. Här är pittoreska små fiskeorter, inklusive Smögen och Åstol. Läckö Slott (Götaland)Slottet ligger vid Sveriges största sjö, Vänern, och är ett riktigt eventyrslott. Här hittar du extraordinära exempel på barock från 1700-talet i tornen, kupolerna och i väggmålningarna. Slottet har 240 rum. 


Från maj till augusti arrangeras guidade turer av hela komplexet. Vadstena (Götaland)Stadens medeltida gator är något ganska speciellt. Härifrån kan du också besöka Vadstenas Slott som ligger vid den stora, vackra sjön Vättern. Konstmuseet i Göteborg (Göteborg)Göteborgs konstmuseum med nordiska och europeiska mästare ligger på Götapalssen. 


Museet är dock mest känt för sina samlingar av verk av Rubens, Van Gogh, Rembrandt och Picasso. Liseberg nöjespark (Göteborg)Liseberg är en av de mest populära turistattraktionerna i Sverige, av några som kallas världens bästa nöjespark. Huvudattraktionen är bergbanan med sin högsta punkt 83 meter över marken.

Denna maskin har exakt samma funktioner som den fysiska föregångaren, men det ger mycket högre lönsamhet. Den spelautomat du hittar på webbplatsen är fylld med spelpengar så att du kan prova gratis. Mega Joker är kanske den mest populära norska slotten bredvid Jackpot jester wild nudge.

Stadsmuseum (Göteborg)Museet har arkeologiska, lokala och historiska samlingar på display, inklusive Sveriges enda vikingeskip, Äskekärr Skipet. Lund (Lund)Sveriges äldsta stad ligger bara en tjugo minuters bilresa från Malmö. Det här är en gammal universitetsstad, som också har viktiga historiska rötter tillbaka till den tiden då den danska biskopen bodde här. 


Staden är byggd kring en imponerande katedral i mitten, som går tillbaka till 1200-talet. Malmöhus (Malmö)Denna befästning byggdes av Erik av Pommern i 1434 för kontroll av all trafik till ljudet. Sedan dess har fästningen förändrats kraftigt genom att ändra härskande danska och svenska kungar. Fortfarande kvarstår ett imponerande byggnadsarbete idag. Malmö Museer (Malmö)Malmö har också ett antal museer där stadsmuseet och konstmuseet kan rekommenderas. 


Det moderna Rooseum har modern konst. Anders Zorn (Mora)Zornmuseet och Zorngården är mycket speciella och definitivt värda ett besök. Här får du ett bra intryck av denna spännande och extremt färgglada person och kan se hur hans karakteristiska personlighet uttrycks både i bilderna och i hans hem. Redding Fiske (Mora)I Siljansjøen kan du fiska "rõdding", en exceptionellt god sötvattenfisk. Här är ett litet fiske och museum beläget på en liten ö. 


Vasaloppsmuseet (Mora)Vasaloppsmuseet är ett roligt museum, beläget mitt i staden. I närheten finns Morakyrkan, som är ett exempel på svensk träskärning från 1200-talet. Fjällvandring (Norrland)Utflykter i många skogar, på slätten, i bergen eller genom landet är utan tvekan detta områdes bästa attraktion. 


Man borde också ta med de övergivna malmfabrikerna i Gästriktland. Högkusten (Norrland)Högkusten i området runt Ängermanlander bland Sveriges mest attraktiva områden. Det erbjuder magnifik utsikt och en magnifik utsikt. 


Jämtland (Norrland)Detta område är känt för sitt magnifika landskap. Det finns många olika sportaktiviteter anordnade på vintern och sommaren. Bergsturer, forsränning på flottor och hundspannkonkurrenser är några av erbjudandenen. Museerna (Stockholm)Det finns gott om museer i Stockholm; Nationalmuseet, August Strindberg Museum, Museum of Modern Art, Kungliga Slottet och mycket mer. 


Stockholm har en rik tradition av museumsaktiviteter, så här är det bara för att komma igång! Stockholms Gamla Stan (Stockholm)Det här är Stockholms äldsta distrikt, där man plötsligt upplever att man sätter 300 år tillbaka i tiden. De äldsta byggnaderna är från 1400-talet. Gator, hus och affärer skär direkt från historikböckerna karakteriserar stadsbilden. 


Djurgården, med sina många museer, är också nästan obligatoriskt för besökare. Vasa Museum (Stockholm)Det stora kungskeppet, Vasa, som sjönk på sin jungfru i 1629 i Stockholms skärgård, är särskilt välbevarat och en otrolig syn. Museet ligger på Djurgården, och dess arkitektur är själva besöket värt Gustav Adolfs Kyrka (Sundsvall)Denna kyrka är definitivt värt ett besök. 


Konserter hålls varje onsdag klockan 19:00 på sommaren. Kulturtidning (Sundsvall)Kulturhuset, som kallas Culture Magazine, fick ett pris 1987 för en framgångsrik restaurering av det som en gång var en fabrikhall. I byggnaden finns nu ett bibliotek och Sundsvalls museum. Trollmuseet (Sundsvall)Det magiska museet i staden är ganska ovanligt. Här kan du se utställningar med humoristiska bilder av lokala troll. 

Naturligtvis finns det gott om troll i skogarna utanför Sundsvall! Falu Kobbergruve (Svealand)Här kan du utforska det inre av jorden, en imponerande syn. Gruvan var världens viktigaste på 1700-talet. 


Vad vill du göra?Sverige erbjuder en mängd erfarenheter och aktiviteter. Oavsett om du vill utmana dig själv på cykelsätet eller med sneakers. Kör karusellen till den stora guldmedaljen, "shoppa tills du släpper", lata dagar på stranden eller njut av lokala produkter i stjärnan restauranger så vi hjälper dig här. 


Bra resa


Svenska erfarenheterSverige har ett fascinerande stort utbud av djurparker, nöjesparker, familje museer och aktiviteter som är bra för en familjesemester. Fyll upp schemat med aktiviteter och attraktioner som är för små och stora.

Автор: Branod

Bookmark and Share

Liked the article?

Vote:
0
rating
+1
-1

Comments

Please, register to take part in user rating.